Sierra Nevada Torpedo Extra IPA @Saint Kukko, Kajaani

Viimeviikkoisella pohjoisen reissulla ei tullut kirjoiteltua paikan päältä blogiin, eikä olutaiheisia pysähdyksiäkään varsinaisesti ollut. Kajaanissa viivyimme kuitenkin menomatkalla jopa yön yli, joten kaupungin keskustassakin oli jotain ruokaa ja juomaa tarve löytää. Kaupunki oli minulle ennestään käytännössä tuntematon, joskin kotimaiseen ”olutblogiskeneen” sillä on omat yhteytensä.

Ilman mitään ennakkotietoja suuntasimme Kauppakadulle, jonne ravintola-aiheinen meno ja meininki näytti keskittyvän. Kajaani on pohjoisen Suomen vanhimpia kaupunkeja, joten sen kompakti keskusta vaikuttaa urbaanimmalta kuin sotien jälkeen ylennyksen saaneissa kauppaloissa.

Yksi kaupungin yöelämän keskittymistä oli selvästikin sisäpihan pasaasissa, jonka reunoilta löytyivät Bar Narnia, Lungibaari Grön ja Saint Kukko. Narnia näytti äkkiä katsoen paikkana miellyttävimmältä mutta oli iltaseitsemän maissa vielä täysin tyhjä. Niinpä uskaltauduimme sporttibaaria muistuttavaan Saint Kukkoon, jossa sielläkin oli vasta pari illan aloittelijaa lisäksemme paikalla. Heitä ilmestyi tosin nopeasti lisää.

Olutvalikoima ei ollut valtava, mutta täysin tavallisimpien suurpanimotuotteiden lisäksi jääkaapista oli nopeasti bongattavissa ainakin Sierra Nevadan Torpedo sekä belgialainen Kwak. Itse valitsin Torpedon (7,2 %), joka Extra IPA -lisäluonnehdintansa mukaisesti on perinteisistä jenkki-ipoista sieltä vahvemmasta päästä, joskaan ei tietenkään hirvittävän vahva. Maltaan karamellimakua löytyy tästä oluesta runsaasti, samoin vuosituhannen alun tyyppistä amerikkalaishumalointia. Panimo lisäsi tämän oluen ympärivuotiseen vakiovalikoimaansa tammikuussa 2009. Täältä löytyy tietoa Torpedo-nimen taustoista sekä siitä, miten tavoitteena oli saada humalan kemialliset ominaisuudet hyödynnettyä oluessa ilman liiallista katkeruutta.  

Ruokaa lähdimme hakemaan Ravintola Ranchista, jossa muun muassa mainioita burgereita ja ribsejä olikin tarjolla. Ruokalistan olutsuositukset olivat peräisin Tornion Panimolta. Tornion Panimo ja Lapin Panimohan ovat ottaneet Pohjois-Suomen kaikenlaiset turistireitit valtavan tehokkaasti hallintaansa, mikä on tavallaan hienoa. Majoituimme Kajaanissa komeassa Karolineburgin kartanohotellissa, jonka rauhallinen pihapiiri oli noin puolen kilometrin päässä kävelykadun viihdekeskuksista. Se oli kyseisenä yönä selvästi edullisempi kuin paikallinen Sokos-hotelli olisi ollut.

2 kommenttia artikkeliin ”Sierra Nevada Torpedo Extra IPA @Saint Kukko, Kajaani

  1. Mukavaa, että Kajaani noteerataan olutblogeissa. Vaikka käyn kaupungissa säännöllisesti, niin kovin hyvin en tunne baari/ravintola -tilannetta siellä. Osuit kuitenkin legendaariselle Luotikujalle ja Saint Kukko on sentään tuttu minullekin. Vuokatin Haapala-panimon yrittäjät ovat ostaneet Koivukoskenkadun Casa Biancan ja tuonevat lisää craft-pöhinää Kajaaniin.

    Tykkää

    • Haapalan oluita olenkin maistanut, tosin etelässä enkä paikan päällä. Mutta hyvä vaan, jos tulee vähän lisää craft-pöhinää kaupunkiin.

      Tykkää

Jätä kommentti