Joulukuun kuvat 3/24: Kro, Grim, Blanche, IPA

Vielä 10-15 vuotta sitten Pariisia oli helppo pitää lager-kaupunkina, jossa Kronenbourg tai jokin muu Alsacen iso olutmerkki piti hallussaan suurin piirtein ainutta hanaa perusbaareissa. Ihan näin yksinkertaista kaikki ei silloinkaan ollut, sillä olihan belgialaisia erikoisoluita juotu Ranskassa jo ainakin 1970-luvulta asti. Ne eivät olleet kuitenkaan hanatavaraa joka kadunkulman brasserieissa ja tupakkakauppabaareissa.

Tämä on muuttunut jo vuosia sitten. Ranskalaiset juovat todennäköisesti tolkuttomia määriä Grimbergeniä, Affligemia tai Leffeä – isojen merkkien ”helppoja” luostarioluita. Sama pätee toki myös Hoegaardenin vehnäolueen. Niitä menee paljon hanasta, ja nyt myös siis hyvin perustason baareissa. Erikoislaseja ei niissä näy, vaan lasi on normaali nonic-tuoppi.

Kuten kuvasta ilmenee, myös IPA on viime vuosina laskeutunut noiden aivan tavallisimpien pariisilaisbaarien hanaan. Alla olevaan ikkunaankin se on luultavasti maalattu muita myöhemmin. Edes merkillä ei ole väliä, IPA on nykyään oltava. Kro eli Kronenbourg ja Grim eli Grimbergen sentään tunnetaan nimillä. Blanche (valkoinen) on luultavasti Hoegaardenia. Paikallinen erikoisuus on myös kirjoittaa ”happy hours” monikossa.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Joulukuun kuvat 3/24: Kro, Grim, Blanche, IPA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s