Joulukuun kuvat 12/24: Pandore – pahalle pikkusormi

Tämän päivän kuva ei ole omia valokuviani vaan tv:n pysäytyskuvan kaappaus (kuten varmaan alta näkyy). Olen vuosien varrella blogiinkin joskus kirjoitellut havaintoja sarjoissa tai elokuvissa esiintyneistä olutbongauksista, jos niissä on jotain mainitsemisen arvoista. En ole kirjannut niitä kylläkään järjestelmällisesti, esimerkiksi loppukesän brittiläisessä rikossarjassa Sherwoodissa olisi ollut kiinnostavia yksityiskohtia working men’s club -kulttuurista ja eri olutlaatujen sekoittamisesta samaan lasiin.

Nyt katselussa on belgialainen Pandore, jonka nimeen Yle on lisännyt selityksen ”pahalle pikkusormi”. Otsikko kuvaa harkitsemattomien, rikollistenkin tekojen verkkoa, johon henkilöhahmot – varsinkin yksi päähenkilöistä – sotkeutuu yhä inhottavammin. Olen katsonut sarjaa lineaarisesta televisiosta, ja viimeinen jakso kymmenestä on vielä jäljellä. Kertooko sen tapahtumista jotain netistä näkemäni tieto, että sarja on uusittu toiselle tuotantokaudelle?

Tämän sarjan pieni lisähuvi on ollut laskea, montako kertaa sarjan hahmot juovat Brussels Beer Projectin Delta IPAa. En tiedä, onko kovassa kasvussa olevalla pienpanimolla jokin diili sarjan tuotannon kanssa, vai onko joku tarpeistosuunnittelija muuten vain keksinyt, että Deltan turkoosi-oranssi etiketti sopii sarjan tunnelmiin ja värimaailmoihin täydellisesti. Sitä juodaan puoluetoimiston tilaisuuksissa, joissa poliitikko Mark Van Dyck raivaa itselleen tietä vaalien kärkiehdokkaaksi. Tuomari Claire Delvalin ja hänen miesystävänsä kotona Delta korkataan sohvalla illan päätteeksi. Sitä juodaan myös baarissa ja varmaan muissakin yhteyksissä.

Näin syntyy puolivahingossa hassu vaihtoehto-Belgia, jossa on vain yksi olut – amerikkalaistyylinen IPA – eikä missään nautita satoja perinteisempiä belgialaisoluita. Brussels Beer Projectia tämä ei varmaan haittaa, koska heidän brändinsä rakentui alun perin 2010-luvun puolivälissä sille, että ”tuodaan Belgia munkkiluostareista nykyaikaan”. Jos tätä pientä todellisuuden vääristymää ei lasketa, Pandoren henkilöt, juoni ja Belgia-kuvaus ovat kaiken kaikkiaan erittäin toimivia, ja sarjaa voi kyllä suositella.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s