Joulukuun kuvat 9/24: Fondue

Näinä päivinä ihminen etsii tapoja paeta pakkaselta, viimalta ja rännän roiskeelta. Genevestä löysimme maanantaina hyvän pakopaikan, Jardin des Anglais’n puiston joulutorin keskuksena toimivan fondue-mökin. Mökki on ehkä vähättelevä sana, enemmänkin rakennus oli moderni alppimaja tai kakkoskoti, jonka suurempaan saliin mahtui kymmenittäin pitkiä ravintolapöytiä. Paikka oli arkena lounasaikaan suosittu, ja voi kuvitella sen olevan viikonloppuisin tupaten täynnä.

Odottelu- ja ruokajuomaksi tilasin Valaisanne Lagerin (4,8 %), joka oli kevyt mutta hedelmäinen vaalea peruslager. Panimo kuuluu Carlsberg-omisteisen ison Feldschlösschenin talliin, mutta oluessa on hillittyä käsityöläismäistä rosoa, mahtaako olla amerikkalaisesta Bravo-humalasta peräisin vai mistä. En tiedä, mikä olisi ihanteellinen fondue-olut, koska juustot voivat olla terävänkin voimakkaita. Sveitsiläiset kai juovat valkoviiniä yleensä juustoruokiensa kanssa. Kannattaisiko jotain hapanolutta kokeilla, jos mitä tahansa olisi tarjolla? Laadukasta viinin vahvuista lageria à la Samichlaus?

Fondue-keittiön koneisto toimi erinomaisesti, padat tulivat pöytään nopeasti ja leipäkorit oli käyty tuomassa jo sitä ennen. Tarjoilija suositteli keitettyjä perunoita kylkiäiseksi, ja ne kannattikin ottaa. Valitsemassamme fonduessa oli huhtasieniä juustoseoksen joukossa, mikä nosti hintaa hieman, mutta annokset olivat joka tapauksessa enemmän ravintola- kuin joulutorihinnoissa. Maku lunasti lupaukset. Juustoissa oli sen verran ytyä, että hienot sienet olisivat melkein voineet jäädä varjoon – eivät ne onneksi aivan jääneet. Kodikkaan lämpimässä alppimajatunnelmassa heikompikin fondue olisi menetellyt, mutta nyt kokemus oli harvinaisen tasokas.   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s