Et in Arcadia ego (= Kävin siis Alkossa minäkin)

Kunpa lippulaivamyymälä uudistuisi tällä tavalla joka viikko.

En ollut huomannut, että Alko oli remontoimassa Helsingin Arkadian myymäläänsä, kunnes monopolin Twitter-virrassa tuli vastaan tiedote, että uusittu lippulaivamyymälä avattaisiin perjantaina 2. syyskuuta.

et_in_arcadia_ego

Kyykkyoluita hakemaan tulleet paimenet huomasivat hyllyjen jo tyhjentyneen.

Koska en ollut viikonloppuna kaupungissa, päätin tarkastaa uuden Arkadian nyt heti alkuviikosta. Olin bongannut jostain sellaisenkin tiedon, että tuotevalikoimaa oli kasvojenkohotuksen yhteydessä tarkoitus suurentaa. Siltä varalta, että oluthyllyjen uudet helmet katoaisivat muiden innokkaiden ostoskoreihin, piti siis suunnata paikalle pian.

Hyvältä uusi Arkadia näyttikin, ja olutvalikoimakin vaikutti entistä isommalta. Omaan makuuni kolahti eniten se, että mukana oli muutama uusi ranskalainen olut. Muistakin maista varmaan vielä löytyy ihan kiinnostavia maisteltavia, kunhan valikoimaan tutustuu paremmin.

20160905_172326

Ulkoa tutunnäköinen…

Lippulaivamyymälän olutvalikoimassa on juuri tällä hetkellä kaiken kaikkiaan noin 370 tuotetta. Määrä varmaan elää kausituotteiden ynnä muiden myötä jonkin verran. En tiedä, mikä remonttia edeltävä lukumäärä tarkalleen oli, mutta käsittääkseni valikoima on melkein tuplaantunut kolmen–neljän vuoden takaiseen verrattuna. Tästä on hyvä jatkaa.

Tein huvikseni muutaman excel-graafin Arkadian olutvalikoiman tiedoista. Ensimmäisestä näkyy, montako olutta valikoimassa on mistäkin maasta. Toisessa ovat mukana ne panimot, joista valikoimaan on päässyt kaikkein eniten oluita. Kolmatta kuviota varten oluet on järjestetty tyylin mukaisesti ja kuviossa näkyvät suosituimmat oluttyylit (ne, joita valikoimassa on eniten).

20160905_172255-att

…eteisessä uusi ilme jo näkyi.

Aineistoni N on vähän pienempi kuin Alkon ilmoittama tuotemäärä, koska en ole ottanut mukaan saman oluen eri pakkaustapoja. Oluttyylien luokittelussa en myöskään seurannut Alkon kahdeksan kategorian systeemiä, koska se ei suurpiirteisyydessään olisi antanut taulukkoon kovin kiinnostavaa informaatiota. Niinpä tähän tarkoitukseen tuli sävellettyä oma, noin 30 oluttyyliä erittelevä järjestelmä.

Kaikissa kolmessa kuviossa x-akselilla oleva luku kuvaa oluiden määrää. Ei muuta kuin maistelemaan!

maat

panimot

tyylit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s