Tämä oli pääsiäislammas

Pääsiäisestä jäi käteen tällä kertaa yksi itse improvisoitu resepti: karitsan jauhelihasta tehdyt täytetyt kääryleet.

Kääröjen sisällä oli vuohenjuustotahnaa, joka koostui pötkömuotoisesta chevrestä ja yrtti-valkosipulihillosta. Jälkimmäistä myy ainakin Bosgårdin lihakauppa Hakaniemen hallissa. Nuo kaksi ainesosaa vain sekoitetaan haarukalla kulhossa notkeaksi mössöksi.

20160328_172940Karitsaa oli mureketaikinassa 800 grammaa, ja taikinan pohjana kananmuna, loraus kermaa ja ehkä 1 dl verran korppujauhoja. Lihaliemikuutio murennettiin mukaan, mausteeksi ripaus paprikajauhetta, mustapippuria, nokare sinappia, reilusti suolaa, kymmenen mustaa oliivia pienenä silppuna sekä persiljahakkelusta.

Taikinasta taputeltiin sitten kevyesti öljytylle alustalle noin 1 cm paksuinen levy, josta leikattiin 10 x 10 cm neliöitä. Niiden keskelle levitettiin kuvan mukaisesti tanko juustotäytettä ja käärittiin rulla kiinni. Saumakohdat kannattaa puristaa mahdollisimman tiiviisti kiinni, koska sulava juusto karkaa paistaessa helposti.

Kääröille paistettiin pannulla öljyssä kaunis paistopinta, ja sen jälkeen ne kypsyivät vielä uunissa 225 asteessa kymmenkunta minuuttia. Pannulla käyttäminen aluksi ei liene välttämätöntä.

20160328_180535Lisukkeeksi syntyi paahdettuja maa-artisokkia. Ne olivat yksinkertaiset valmistaa. Puhdistetut maa-artisokat vain puolitettiin kuorineen pituussuunnassa ja halkaisupintaan siveltiin hiukan öljyä sekä suolattiin. Artisokkia saa paistaa melko pitkään, jotta pehmenevät: koosta riippuen puolen tunnin ja tunnin välillä 175 asteen lämmössä. Kuten kuvasta näkyy, öljyä olisi saanut olla enemmän.

Easter_stor_2015.cdrJuomana tällä simppelillä toisen pääsiäispäivän aterialla oli ruotsalainen Oppigårds Easter Ale, joka viime keväänä jätti hieman tylsän vaikutelman, mutta osoittautuikin nyt oikein maukkaaksi englantilaistyyppiseksi olueksi. En tiedä, onko vuosikerroissa eroa – tuskin, ehkä vika oli enemmän maistajassa. Jos ei ole jo Alkoista kadonnut, kannattaa napata.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s